Mobilegeddon update

Het hebben van een mobiel vriendelijke website is tegenwoordig van groot belang. Natuurlijk is gebruiksgemak een belangrijk voordeel maar nu heeft het ook een positief effect op de SEO. Google heeft aangekondigd om vanaf 21 april meer rekening te gaan houden met de mobiele optimalisatie van websites voor de zoekresultaten. Hoewel mobile steeds groter wordt is het toch verbazend hoeveel websites niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Zelfs websites die veel bezoekers aantrekken maar niet goed geoptimaliseerd zijn kunnen verschil gaan merken.

Mobiele apparaten en webdesign

Responsive webdesign zal worden beloond en webmasters die geen gehoor geven aan de boodschap van Google kunnen hun bezoekers terug zien dringen. Waarschijnlijk wordt deze update alleen toegepast op zoekacties via mobiele apparaten maar dit kan veel opleveren. U kunt ook een aparte mobiele website laten maken door een webdesigner in plaats van een responsive webdesign. In dit geval heeft de mobiele versie zijn eigen broncode. Vaak kan uw vaste webdesigner deze taak op zich nemen. Bezoekers die via een mobiel apparaat op uw site terecht komen worden dan naar deze mobiele versie geforward.

Het laten maken van een nieuwe website

U kunt ook een volledig nieuwe website laten maken U kunt ook overstappen op een content management systeem zoals WordPress en een responsive template kopen. Dit is een goedkoper alternatief dan het laten maken van een website door een webdesigner. Deze templates zijn meestal al getest op conversie en dat is een groot voordeel. Daarnaast wordt u ook nog eens beter gevonden in de zoekmachine. U heeft op deze manier dubbel profijt.